…ami oda vezetett, hogy szeretnék neked az útkeresésben segíteni, és kapaszkodókat mutatni a modern élet szövevényes erejében.

Egyetemi évek tanításai, találkozás különböző világokkal:

 • Angol és olasz szakon tanultam, és ott találkoztam a Gender világával, ami erős fókuszt kapott mind a tematika, mind a tanáraim részéről. Így kerültem nagyon szoros kapcsolatba a női útkereséssel és a női szerepekkel, ami azóta is tart.
 • Mindkét nyelven a szakdolgozatomat a nő és az élettér kapcsolatáról írtam, adott irodalmi és filmes anyagokon keresztül szemléltetve azt, hogy a női lélek visszatükröződik a környezetében, lakóterében.
 • Az egyetemen jelent meg először az érzés, ami azóta is nagy hatással van az életemre, hogy a bölcsész tanulmányaim mellé szerettem volna valami kézzel foghatóbb, világi tudást is, ami segít beilleszkedni az egyetemi utáni időszakban. Akkor kerültem kapcsolatba a világ legnagyobb diákszervezetével, és lettem a helyi bizottság egyik alelnöke. A bölcsész agyamnak ez óriási komfort-zónán kívüli megtapasztalás volt, hiszen ez egy közgazdász fókuszú szervezet, amit eleinte nagyon nehezen tudtam összehozni a női lélekkel kapcsolatos tanulmányaimmal és magával a Gender témakörrel. Majd megértettem, hogy nem elég a sok-sok elmélet és elmélkedés, ki kell menni “terepre”, részt kell venni a való világban, és ott olyan tapasztalatokra szert tenni, amik tágítják a látókörömet. Ez az angol-olasz szakos külföldi ösztöndíjak mellé további nemzetközi kapcsolatokat hozott, és sok-sok lehetőséget kaptam megfigyelni más nemzetek működését, ma már úgy mondanám, hogy a „néplélek” működését.
 • Valójában itt indult el az az utam, hogy tudatosan részt veszek a szellemi-lelki, de mellette az anyagi világban is, majd később erre épült rá minden más tanulmányom és megtapasztalásom is, hogy a szellemi-lelki és a fizikai sík egymástól nem elválasztandó, hanem együtt megélendő.

Munkahelyek a nemzetközi környezetben, fókuszban az emberekkel kapcsolódáson:

 • Jöttek az első munkahelyek multi cégeknél a nyelvtudásomnak köszönhetően. Hamar kapcsolatba kerültem a projekt menedzsmenttel. PM vagyok azóta is, mostmár 13 éve. Mára Senior PM pozícióban tervezek, szervezek, koordinálok, közvetítek, mint egy karmester, hogy a csapat megvalósíthassa a célt. Nyelvi eszközökkel, a személyiségtípusokat felismerve motiválva. Tervek, célok, céltudatosság – ezek belém égtek az évek alatt, és elkezdték meghatározni a gondolkodásomat, működésemet. Voltak kisebb kibillenések is, amikor már túlságosan is lineáris célirányos gondolkodás és maszkulin energia járta át a lényemet, ami valójában szükséges megtapasztalás volt ahhoz, hogy megértsem, kell a maszkulin és a feminin energia is, és mindkettőnek megvan a maga helye és ideje. Tudni kell tudatosan működtetni őket. Így lehet zsonglőrködni a szerepek között PM-ként a munkahelyen, társként otthon, szüleim leányaként a családban, barátként, segítőként, további más szerepekben is, figyelve a munka-magánélet harmóniájára, önfejlesztve, tanulva, dolgozva, egészségesnek maradva.
 • A munkahely mellett hajtott a vágy, hogy kipróbáljam a vállalkozói létet is, ezért először az MLM-ben gondolkodtam, és a nyelvtudásomnak, szorgalmamnak köszönhetően majd’ 1000 olasz csapattaggal hozzájárultam a cég olaszországi piac nyitásához, kipróbálva magam akkoriban konferenciamesterként, vagy előadásokat tartva tervezésről. Az MLM-ben sikerült megtalálni azt, ami hozzám közel állt: a nemzetközi pezsgés, idegen nyelvek használata, más kultúrák megismerése, de az sem mellékes, hogy a cég egészséges termékekkel foglalkozott, így az egészséggel való tudatos kapcsolódásom is akkoriban kezdett hangsúlyt kapni.

Project management keresztrendszer, személyiségtípusok és coaching:

 • A sok-sok terület és szerep közötti zsönglőrködés nem volt könnyű, de mindig kaptam kapaszkodókat és segítőket az utamon. Először a Project Management Professionals (PMP) képzés tett egy óriási rendet a fejemben 2014-ben, adva egy keretrendszert a projektvezetéshez, ami nekem valójában az életvezetésben is sokat segített. Majd 2018-ban, egy (- még Hillary Clintonnal is dolgozó-) személyiségtípusokkal foglalkozó trénerrel kaptam a lehetőséget, hogy tanuljak a különböző személyiségtípusokról, ami szintén fontos támpontot adott saját magammal és a működésemmel kapcsolatban. Illetve már mások működésével kapcsolatban is. Ez, a személyiségtípusok iránti szenvedélyem azóta is tart, mára már a személyiségtípusokat együtt nézve az elemek tanával, a szakrális női évkör különböző minőségeivel is és egyéb archaikus eszközökkel és módszerekkel.
 • Coaching-ot kezdtem el tanulni, mert egyre inkább érdekelt, hogy a tudatos célmeghatározással és tervezéssel, a gondolkodásunk, hitrendszerünk áthangolásával hova juthatunk. Ennek a megértéséhez sokat adott a coaching (életmód-üzleti és művészeti coaching elméleteket is lefedett a képzés, megint csak nem kiragadva, hanem ötvözve több területet). Útkeresésben, karrier coaching-ban kezdtem segíteni az engem megkeresőket, amivel megnyílt az az út is, hogy már nem csak magam miatt tanultam, és kerestem a tapasztalati tudást, hanem a másoknak való segítés miatt is.

Megszületett bennem a vágy, hogy összerendezzem az eddig összeszedett tudást:

 • Az utam végül eljutott abba a fázisába, amikor már egy mélyebb és komplexebb tudásra vágytam az útkereséssel kapcsolatban, a világ, az emberi test, szellem és lélek működésével kapcsolatban, ezért elkezdtem természetgyógyásznak tanulni. Ezt választottam, mert a tematika minden síkkal foglalkozott, és nekem továbbra is megvolt a belső érzés, hogy a test és lélek egymástól nem elválasztható. Így megismertem az emberi szervezet működését, és élmény volt egy újabb érdekes világba belépni, ahol orvosok, mikrobiológusok, népi gyógyászok, fizikusok, agrármérnökök adták át a tudásukat, és egy hatalmas leckét kaptam abból, hogy minden szakma és terület a saját igazát hangsúlyozza, de nekem mindig törekednem kell arra, hogy meglássam az egyetemes igazságot, észrevegyem, hogy mik a közös pontok, hol van szinergia, és mindezekből én magam mit tudok beépíteni a tudásomba.
 • A természet mindig is a részem volt a felmenőimnek és a gyerekkoromnak köszönhetően, de mélyebb megértést és tudást a fontosságáról a természetgyógyász képzés adott. Okleveles természetgyógyásszá váltam, Fitoterapeutaként, aki azzal gyógyít, amit a természet ad: gyógy-és tápláléknövények, méhészeti termékek, gyógygombák, illóolajok. A gyógynövények már gyerekkorom óta az életem részét képezték édesanyámnak köszönhetően, így szőttem tovább és építettem be a család életébe az egészségtudatosabb életmódot.
 • Ha az ember elindul a természetgyógyászat útját, akkor látja csak mennyi és mennyi ágazat foglalkozik azzal, hogy egészségesek legyünk. Sok-sok területbe beleláttam azóta én is.

Ami ma is visz előre az utamon:

Ahogyan már az egyetemen is azt kutattam, hogy a lelket hogyan tükrözi vissza a környezet, máig az vezérel, hogy egy olyan életet, környezetet teremtsek magamnak, amiben jól érzem magam. Használva ehhez már sok-sok eszközt és módszert, amit felszedtem az utamon, és amik kapaszkodókká, belső iránytűvé váltak: a célkeresés és tervezés fontossága, a természet ciklusaira hangolódás, az évkör követése, a személyiségünk és a bennünk élő különböző minőségek, a hozzájuk tartozó archetípusok megismerése, mindezt úgy megvalósítva, hogy a megfelelő szellemi, lelki, fizikai táplálék táplálja az EGÉSZ-ségemet, és lehetőleg egyre többeknek körülöttem.

Az életfeladatokat csak kevesen látják tisztán születésüktől, gyermekkortól vagy tinikortól kezdve, ezért a legtöbben az útkeresés útját járják. Ahogyan én is. Az út más és más mindannyiunk számára. Az út mindig egy újabb arcát mutatja meg, a fátyol itt és ott fellebben, új ösvények tárulnak fel. Nem könnyű ezekre az ösvényekre rálépni iránytű nélkül, és könnyű belegabalyodni az élet szövevényes erdejébe útjelző táblák nélkül. Jó, ha tudod, mi van a hátizsákodban, mit hoztál benne, amit tudatosítva használhatsz az utadon.

Ebben segítek, hogy feltárjam előtted az életfeladataidat az általam ismert eszközökön és módszereken keresztül, hogy tisztábban láss az utadon.

Tanulmányaim:

2016 – Project Management Professional (PMI)

2016 – Life, Business and Art Coach (Sikerativ)

2016 – Life Purpose Coach (Transformation Services, Inc.)

2018 – Change Agility (International Institute for Learning, Inc.)

2018 – Critical Thinking and Creative Problem Solving (International Institute for Learning, Inc.)

2018 – Introduction to Agile and Scrum (International Institute for Learning, Inc.)

2018 – Emotional Intelligence (International Institute for Learning, Inc.)

2020-2022 – Természetgyógyászat (Konnektív)

2022-2023 – Természetgyógyászat (Béky László természetgyógyász iskolája)

2022-2023 – Fitoterápia

2023 – Ganoterápia

2024 – NLP Practitioner Certification Course (Beginner to Advanced)

2023 – még folyamatban: egy iskola, hogy Parfümkészítővé váljak

2024 – még folyamatban: Alkimista Gyógynövénytan

2024 – Személyiségprofilozás az archaikus rendszereken keresztül (numerológia, névelemzés és a Tarot beavató útja)

Nézzünk rá együtt sorsfeladataidra:

Ha úgy érzed, hogy most éppen te is az élet erdejében bolyongsz, nem tudod, melyik ösvényen haladj, akkor segítek neked utat és kapaszkodókat találni a modern élet szövevényes erdejében azzal, hogy ránézünk az életfeladataidra egy sorsanalízis keretében.

Időpontot ide kattintva tudsz foglalni. Az első alkalom 20 perces és ingyenes.