A Vállalkozásom kamaszkorba lépett. Amikor elkezdtem a DXN vállalkozásomat több, mint 3 éve, akkor még nem sokat tudtam az üzletről, a marketingről, a brandingről… (Mivel nem sokat tudtam erről a világról, azt sem tudtam, hogy mit nem tudok.)

 

Kezdetek

Szerettem volna egy online vállalkozást, de ötlet hiányában nem tudtam, hogyan kezdjem el. Rátaláltam a DXN-re, megtetszettek az egészséges kávéi (amikbe már egy hét után beleszerettem), és rögtön megtetszett, hogy ez mekkora lehetőség lehet nőknek, akiknek nincs saját termékük, de szeretnének egy vállalkozást. Mert én már az egyetemen arról álmodtam, hogy inspiráló nőkkel fogok együtt dolgozni.

 

Gyerekcipőben

Tehát elkezdtem….weboldal, blog, cikkek, social media… Tanfolyamokra jártam, olvastam, és a többi DXN-estől tanultam. Folyamatosan fejlődtem. Sok inspiráló és motiváló embert ismertem meg, és barátságok is születtek.

Aztán jöttek a sikerek, és az azzal együtt járó ELISMERÉSEK. A malajziai út például egy jutalomút volt a cégtől.

Egyre inkább azt éreztem, hogy JÓ HELYEN VAGYOK. Szerettem, amit csinálok, inspirált, és folyamatosan motivált.

A CÉLJAIMNAK KÖSZÖNHETŐEN világosan láttam, hogy merre haladok, így hát szépen haladtam az úton. Ahogyan azt kitaláltam, megterveztem.

MEGTANULTAM, hogy hogyan osszam be az időmet egy multis projekt menedzseri pozíció mellett, hogyan maradjon időm magamra, a családra, a háztartásra, és az EGÉSZségemre.

Óriási tapasztalat volt az, hogy ÖSSZEKÖTÖTTEM az érdeklődési területemet és a szenvedélyemet a DXN-nel. Vagyis használhattam a nyelvtudásomat, és más kultúrákkal dolgoztam együtt. Egyre nőtt az olasz csapat. A kapcsolat egyre szorosabb lett velük, a közös munka pedig mindennapossá vált. Webkonferenciákat tartottunk, Facebookon, Whatsappon közös csoportokat hoztunk létre a közös munkára. Telt-múlt az idő, majd már voltak vásárlóim Angliából, Svédországból, és országunkból is.

Folyamatosan képeztem magamat, hogy egyre többet tudjak SEGÍTENI a csapatnak, és persze én is egyre profibb legyek. Ehhez elkezdtem többek között Coachinggal foglalkozni.

Mert hiszek abban, hogy mindenkiben ott a megoldás, csak elő kell hozni. Mert hiszek abban, hogy az erősségeinkre kell építeni, és azokat meg kell találnunk. Mert hiszek abban, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint gondoljuk magunkról.

Hol vagyok most?

A coachingnak köszönhetően ÚJ CÉLJAIM SZÜLETTEK és már ezeknek a megtervezésével indult az évem. Ugyanis az elmúlt 3 év tapasztalatai és a Coaching tapasztalatok alapján rájöttem pár dologra, ami új utakra vitt.

Új utak

Összekötöm a DXN-t a Coachinggal.

EGYRÉSZT a csapattársakat segítem vele.

MÁSRÉSZT a DXN-ben megtapasztaltaknak köszönhetően még inkább megértettem, hogy mennyire fontosak a következők, és, hogy mennyire jó lenne, ha segthetnék másoknak is megtapasztalni ezeket:

 • szeressük az életünket,
 • merjünk álmodni (majd tervezni…),
 • tudjuk mit akarunk,
 • elérjük a céljainkat
 • rátaláljunk egy olyan életre (ÉLETSTÍLUSra), amit megálmodtunk
 • kirajzolódjon előttünk az ÉLETCÉLunk

Ugyanis mindenki szeretne egy kiegyensúlyozott és teljes életet élni, amelyben a munka, a társas kapcsolatok és az önmegvalósítás kihívást és örömet jelentenek. 

Azonban sokszor vakvágányra, vagy gödörbe jutunk az élet több területén, és bizonytalanok leszünk. Tudjuk, hogy lépni kellene, de illúziók, kétségek, régi beidegződések, önkorlátozó hiedelmek ebben megakadályoznak bennünket.

Ilyenkor szükség van egy objektív, kívülálló személyre. A Coach segít, hogy megtanuld a saját utadat járni, és ezáltal harmónikus, kiegyensúlyozott és teljes életet élj.

Nos….ezekkel az új tapasztalatokkal, gondolatokkal együtt a VÁLLALKOZÁSOM&ÉN beléptünk a KAMASZKORba. 

 

Kamaszkor

Mi jellemzi a vállalkozásomat a kamaszkorban?

 • A Vállalkozásom&Én keressük a helyünket.
 • A Vállalkozásom&Én megkérdőjelezzük akár naponta többször is, hogy mi a helyes és a nekünk való irány.
 • A Vállalkozásom&Én fejlődési krízist érzünk néha: nem tudjuk, hogy most lázadjunk, elfogadjuk, csináljuk, ne csináljuk.
 • Kapkodás, beúszó gondolatok, amik nem férnek össze a fő célokkal
 • Új ötletek, új helyzetek, sok-sok új tanulnivaló

Dehát ezt kezelni kell. Hogyan kezelem?

A kamasznál sem jó, ha otthonról megszökik, ugyebár, vagy a züllés útjára lép. 🙂

A Vállalkozásom&Én arra jutottunk, hogy:

„Itt az idő. El kell engedni a gyermekkort, és lépjünk be (szépen-lassan) a felnőttkorba. AKÁRMIVEL is jár az majd: új sikerek, új társaság, új ismerettségek, új tervek, új feladatok, amikre talán még nem értünk meg.”

Ezek segítenek FELNŐNI:

 1. Nem tettetem, hogy előrébb vagyok, mint ahol tényleg vagyok.
 2. Nem hasonlítom a Vállalkozásomat más, Felnőtt Vállalkozásokhoz.
 3. Kérdések és válaszok: nem kell a Vállalkozásomat a Felnőtt Vállalkozásokhoz hasonlítani, viszont szabad tanulni és kérdezni tőlük. Nem kell mindent nekem tudnom!
 4. Dokumentálom a fejlődést: minden hónap végén összegzem, hogy mit értem el az adott hónapban, és hol tartok most: SZÁMOKKAL.
 5. Tervezés és FÓKUSZ: a vesszőparipáim 🙂 Mert, ha nem tudom, merre akarok haladni, akkor merre induljak el? Aztán lehet, hogy plusz kanyarokkal érek oda, de ODAÉREK.

Lehet, hogy Vállalkozásom&Én későn érő típusok vagyunk, lehet, hogy nem. Nem ez a lényeg, hanem, hogy haladjunk a saját tempónkban, tanulva, fejlődve, értéket adva, inspirálva, harmónikusan, örömet lelve abban, amit csinálunk.

Éreztél már hasonlót a munkádban, a szakmádban, a terveiddel kapcsolatban?

Hogyan kezeled az ilyen időszakot? Mesélj, vagy mondj egy példát a hozzászólásoknál. Nagyon kíváncsi vagyok. 🙂

EXTRA cikkek az utamról:

(A blog még nincs egy éves, így csak ebből az időszakból vannak cikkek.)

2015. június: mi történt az elmúlt fél évben?

2015. július: az elmúlt fél év az egészség jegyében

2015. december: mi történt az elmúlt fél évben?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük