2017 szava blog

Ha visszaemlékszem a tavalyi évre, nagyon sűrű volt. Tavaly az év szava volt az egyik legnagyobb segítségem abban, hogy az úton maradjak, és azzal foglalkozzak, amit célul kitűztem magamnak. A FÓKUSZ volt az a szó.

Sok helyre kiírtam, hogy folyton lássam, és ha elkalandoztam, akkor ez a szó segített visszatalálni az utamra. Mert eszembe juttatta, hogy:

“Csilla, mit csinálsz? Ne görgesd a Facebook-ot, nagyon elkalandoztál. 🙂 Ha nincs kedved a feladathoz, tedd félre! Ha nincs ötleted, akkor is tedd félre a feladatot, és felejtsd el ezeket a pótcselekvéseket, inkább sétálj egyet.”

Annyira bevált az, hogy van egy szó, ami emlékeztet arra, hogy mi a fontos számomra, hogy 2017-re is választottam magamnak egyet.

 

Hogyan választottam ki 2017 szavát?

Amikor kiértékeltem a 2016-os évet, feltűnt, hogy, bár sok sikert könyvelhettem el magamnak, és összességében nagyon boldog voltam, mert számomra hatalmas dolgok történtek velem, DE… (mindig ott van az a “de”) valami mégis ott motoszkált bennem.

Egy érzés, miszerint NEM minden sikeremnek vagy élményemnek örültem őszintén. Voltak olyan feladatok, amiket azért csináltam, mert megkértek rá, és már nem akartam nem-et mondani. Vagy nem mertem nem-et mondani, vagy nem is igazán tudtam még akkor, hogy én azt valójában nem akarom.

Összegezve láttam, hogy sok energiám elment olyan feladatokra, kérésekre, amikre ma már NEM-et mondanék. Sőt, nem csak energiám ment el ezekre, hanem sok stresszes pillanatot is okoztak.

Visszaemlékezve az is feltűnt, hogy azoknál a kéréseknél vagy feladatoknál mindig előjött egy megérzés, ami azt súgta, hogy “nem jó ötlet”.

Ez vezetett oda, hogy idén jobban fogok figyelni a megérzéseimre, és ha megint előjönnek olyan érzések bennem, hogy “nem kellene”, akkor kiderítem, mi lehet a háttérben. (Mert vannak olyan “nem kellene” érzéseim akkor is, amikor valójában csak félek, és nem merem azt a valamit megcsinálni, pedig tényleg vágyom rá.)

Oh…az a sok érzés, ugye? 🙂

Tehát 2017 szava az ÉRZÉS. Azért, mert sokkal jobban szeretnék odafigyelni a megérzéseimre, a belső hangomra, mert csupa jót szoktak súgni, csak hajlamos vagyok nem figyelni rá.

Éljen a 2017-es év az ÉRZÉSEK jegyében! 🙂

És ha már itt tartunk, akkor a 2017-es mottóm pedig az, hogy:

“Create a life and business that feels good.” 

(Próbáltam magyarra lefordítani, de annyira nem adta vissza az érzést, amit számomra az angol változat közvetít: Olyan életem és karrierem van, ami jó érzéssel tölt el.)

Újra csak az érzés áll a középpontban, hiszen gyors kiégéshez vezet a teljesítményt és a sikert hajhászó életstílus, ha mögötte nem őszinte öröm és jó érzés áll.

 

MOST TE JÖSSZ!

  • Mi volt 2016 legnagyobb tanulsága számodra?
  • Ezt tekintve mi az, amire 2017-ben oda szeretnél figyelni, amit szem előtt szeretnél tartani?
  • Ezek alapján mi az az egy szó, ami erre téged rendszeresen emlékeztetne 2017-ben?

Mesélj, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz 2017 szava számodra 🙂

Ha van kedved, gyere te is a zárt Facebook csoportunkba, ahol hasonló tippeket találsz. Katt ide vagy a képre, várlak szeretettel! 🙂

fb csoport tervezes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük