A Frankfurtimesék blogot író online barátnőmmel kapcsolatunk már talán pár éves. Sokat beszélgetünk online, közös témánk akad bőven: a blog, az írás, hasonló célok. De nem csak az érdekődési körünkben vannak közös pontok.

Akárhányszor beszélgetünk, mindig belebotlunk olyan személyiségtípusunkból fakadó hasonlóságokba, amiken mindig jókat mosolygunk, merthogy mindketten az introvertált, bővebben pedig az INFJ személyiségtípusba tartozunk. Ez szokott megmosolyogtató helyzeteket hozni. (Ha te is introvertált vagy, vagy esetleg még INFJ is, akkor biztosan sejted, hogy mire gondolunk.)

A sok mosolyogtató helyzet mellett ugyanakkor nem egyszerű az élet introvertáltként vagy INFJ-ként az extrovertált ideált támogató világunkban, mert eléggé jellemzőek ránk a következő pontok:

 • Elemzősek vagyunk, ami sokszor akadályoz bennünket a gyors döntéshozatalban, a gyors véleménynyilvánításban.
 • Nekünk több idő vagy több információ kell egy döntés meghozásához, ami miatt lassúnak vagy érdektelennek tűnhetünk.
 • Csendesebbek vagyunk, és általában nem mi kiabáljuk be a megoldást először, vagy nem mi leszünk az elsők, akik kérdeznek 300 ember előtt.

Itt általánosító módon csak pár jellemzőt ragadtam ki. De ennél sokkal színesebbek és érdekesebbek vagyunk. (Mint mindenki más is.)

De ezt miért is mesélem el?

Azért, mert kitaláltunk valamit. 🙂

 

Mit találtunk ki Frankfurtimesék Gabival?

Kitaláltuk, hogy csinálunk egy 10 napos introvertált, INFJ kihívást.

(Már maga a téma kiválasztása is INFJ módon történt. Megbeszéltük, hogy spontán lesz, nem bonyolítjuk túl, nem agyaljuk túl és nem szervezzük túl. Aztán mégis napokon keresztül gondolkodtunk rajta. 🙂 )

 

Részletek a 10 napos introvertált, INFJ kihívásról:

 • Február 19-én (hétfőn) kezdünk.
 • Sztorikat fogunk posztolni a napjainkból, méghozzá olyanokat, amik tipikus introvertált, elemzős, INFJ sztorik.
 • Az egyik célunk ezzel az, hogy a tél végi szürkeségbe vidámságot csempésszünk, bár Gabi inkább a viccesebb közülünk. (Látjátok? Még két INFJ sem egyforma 🙂 )
 • A másik célunk pedig az, hogy az INFJ-ket és introvertáltakat oly sokszor jellemző önbizalomhiány, önmagukba vetett hit helyett az értékeinkre koncentráljunk.
 • A sztorikat az Instagtammon fogjuk posztolni, bár tudom, hogy sokan ennek nem örültök, mert nem vagytok fent. Sebaj, a legjobb sztorikból hozunk összefoglalót a blogon a kihívás végén.

Ha ti is introvertáltak vagy/és INFJ-k vagytok, akkor csatlakozzatok ti is a kihíváshoz, és indítsuk el együtt az introvertált forradalmat. 🙂 Csak úgy csendesen, olyan introvertált módon.

Ezeket a HASHTAG-eket használjuk majd a napi posztok alatt. Használjátok ti is ezeket,és akkor megtaláljuk egymás sztorijait:

#INFJkéntazélet

#INFJvagyok

#introvertáltkéntazélet

#introvertáltvagyok

 

Honnan tudod, hogy te introvertált vagy INFJ vagy-e?

Katt erre a linkre, ami egy személyiségteszt oldalára visz, és itt egy részletes elemzést kapsz magadról a végén.

De mielőtt belevágunk…

 

…muszáj elmondanom, hogy mit gondolok a kategorizálásról:

Hiszem, hogy mindenki egyedi a maga módján, és nem lehet az embereket kategóriákba szorítani. Mégis jó, ha tudjuk magunkról, hogy egy-egy teszt szerint milyen típusok vagyunk, de legyen ez csak egy kiindulópontja a személyes fejlődésünknek, nem pedig egy kifogás, amit akkor hozunk fel, ha valamit nem akarunk/tudunk megcsinálni. Hiszen képesek vagyunk introvertáltként extrovertált módon viselkedni, és fordítva is igaz ez. Ezek a kategóriák segítsenek inkább csak abban, hogy jobban megismered magadat és másokat.

 

Akkor miért csinálunk mégis ilyen kihívást?

Kategóriák ide vagy oda, a mi típusunk sokkal gyakrabban szembesül kishitűséggel, önbizalomhiánnyal, mert csendesebb vagy lassabb, és ezért nehezebben illeszkedik pörgős világunkba.

Ezzel a kihívással szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy milyen értékesek azok a tulajdonságaink is, amiket hajlamosak vagyunk negatívumként felfogni. (Majd mesélek arról is, hogy a fél éves vezetői képzésen, aminek az alapja a személyiségtípusunkon alapuló közös munka, milyen tapasztalataim voltak/vannak. Erről majd később, de nagyon érdekes dolgok jöttek elő.)

Meg szerintem nagyon vicces és szórakoztató lesz olvasni azt a sok sztorit egymásról. 🙂

Ráadásul más típusoknak is érdekes lehet ez. (Tehát elkezdhetitek a saját változatotokat is, hogy jobban megismerjük egymást: #extrovertáltkéntazélet, #extrovertáltvagyok)

 

Akkor mi a teendő most?

Találkozzunk Instagrammon!

Katt ide Frankfurtimesék Gabi profiljához, ide pedig az enyémhez.

INFJ kihivas introvertált kihívás

Ha csatlakoztok ehhez a 10 naphoz, akkor megemlítünk benneteket a posztokban is, mert  #együttkönnyebb. (szivecske emoji)

Gabi cikkét a kihívás bemutatásáról itt találjátok. 

 

Most ti jöttök!

 • Ugye van kedvetek részt venni a kihívásban? 🙂
 • Ti milyen típusban tartoztok?
 • Mennyire hisztek ezekben a kategóriákban?

Meséljetek, mert ez is egy olyan fontos téma, amiről jó beszélni. 🙂 Mindig szívesen fogadom a visszajelzéseiteket, gondolataitokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük