Eredetileg magamnak készítettem még sok éve, hogy segítsen fókuszban maradni. Ez akkoriban volt, amikor…..

tervező 2024

….amikor elkezdtem soknak érezni a felém áramló információmennyiséget, és azt vettem észre magamon, hogy teljesen összezavarodtam, hogy ami a vágyam, az vajon tényleg az én vágyam-e. 

Azóta sok év telt el sok változással, de ami állandó maradt, az a tervezős munkafüzetem használata, mert:

✨segített fókuszban maradni,

✨segített átgondolni, hogy mit szeretnék, merre tartok.

✨Közben segített megérteni a nagyobb képet is, hogy ha valami nem sikerül, akkor az úgy van rendben. Ezért fektetek nagy hangsúlyt a kiértékelésre: jó megérteni, hogy létezik valami rajtunk túl mutató, nagyobb erő, amivel nem tudunk tervezni. Azt csak figyelni, észrevenni, érezni tudjuk, és nem kell harcolni ellene. 

✨Ez a munkafüzet is csak egy mankó az életben, de a legfontosabb eleme az évkiértékelésnek és évtervezésnek te magad vagy: 

✨ Rajtad múlik, hogy mennyi időt, energiát fektetsz bele ebben. Nálam napokig eltart ez a folyamat. Az év kiértékelése után napokat szoktam hagyni, hogy, ha addig még nem történt meg, a lelkem utólérje a testemet legalább év végén.

Mikor a legjobb ezzel foglalkozni?

Változó, hogy kinek mikortól kezdődik az új év. Sőt, akár változhat ez évek alatt. 

Nálam például egy hosszabb folyamat ez, amihez már képbe kerül az #intuitívtervezés és a #ciklikustervezés is:

✨A téli napforduló idején jól esik visszanézni az évre. Egyébként is olyan időszak ez, amikor már igen mélyen vagyunk saját sötétségünkben, és kell a kapaszkodó, hogy megtaláljuk a fényt: ehhez kapaszkodó lehet, amikor reflektálsz az évre, és megérted az összefüggéseket, a miért-eket. Közben már megszületik az érzés, hogy mi legyen az új ciklusban az irány, de még csak érzés van, konkrétumok nélkül.

✨Majd a januári időszak nálam olyan, mint a természetben: kívülről nézve semmi és csend. Mélyben nagy munka: ilyenkor gondolom végig, hogy milyen magokat vessek el, mit hogyan szeretnék.

Készen állsz erre az reflektálásban gazdag, tudatosító, tervezős, célokon gondolkodós utazásra?

Amint megadtad az email címedet, már küldöm is a munkafüzetet.

 
tervező 2024

Ahogyan Steve Jobs mondta – csak visszanézve tudjuk a pontokat összekötni. Ebben segít neked sok-sok (tényleg nagy sok!) kérdés a munkafüzetekben, hogy egy kicsit más szemmel kezdj el nézni az eddigi történésekre, tapasztalatokra.

Ha további inspirációra van szükséged, akkor szeretettel várlak az Instagram oldalamon is.