Amikor elkezdtem kutatni azt, hogy vajon ki vagyok én, egyáltalán merre visz az utam, mi érdekel, mi tölt el szenvedéllyel, akkor az egyik legnagyobb felismerés az volt, hogy minden okkal történik.

Erről már írtam itt»»»

ut az eletcel megtalalasahoz

Minden okkal történik

Minden jó és rossz azért történik az életünkben, hogy megtaláljuk az utunkat és az életcélunkat. Csak tőlünk függ, hogy mit hogyan látunk. Egy példa az életemből:

Elegem lett abból, hogy a sokadik munkahelyemet sem szeretem, nem érdekel a téma. Majd elkezdtem más szemmel nézni a munkahelyváltásokra. Sokáig csak azt láttam, hogy „engem semmi nem érdekel, én semmiben nem vagyok jó, miért pont ezt kell csinálnom, ha annyi más dolgot is csinálhatnék?” Nem láttam semmi jót ezekben a munkákban, de nem is akartam semmi jót látni bennük.

Átmentem mindenféle szakaszon. Majd eljutottam oda, hogy megértettem a következőt:

„1-1 munkahely, amit nem szerettem, közelebb vitt ahhoz, hogy megértsem, mi érdekel, mit szeretek, miben vagyok jó. Mindegyik helyen sokat tanultam magamról, és rájöttem, hogy azokat a területeket is ki kellett próbálnom. Mindegyik helyen felszedtem valamit, ami a szenvedélyem megtalálásához vitt közelebb. A kezdetek kezdetén, ügyfélszolgálatosként például angol ügyfelekkel kellett napi szinten beszélnem. Ez megerősítette bennem, hogy érdekelnek a különböző kultúrák közötti különbségek, és a nemzetközi kommunikáció. Az ügyfélszolgálatos munkát nem szerettem, de tanultam ott valamit, ami közelebb vitt a szenvedélyem megtalálásához.”

Minden okkal történik,  de az, hogy milyen jelentést adsz neki, adsz-e egyáltalán jelentést, szánsz-e időt a jelentés megkeresésére, TŐLED FÜGG.

Sokszor már az segít, hogy gondolkodsz ezen, mert új érzések születnek bened. Lehetnek ezek pozitív, vagy negatív érzések, de legalább ÚJ ÉRZÉSEK.

Szeretem, ha a nagy elméletekhez van GYAKORLAT is, hiszen a gyakorlat és a cselekvés hozza az eredményt. Tehááát:

MOST TE JÖSSZ:

Tekints életed eseményeire úgy, hogy vajon azoknak mi lehet a jelentésük, és azok hogyan vihetnek téged közelebb az ÉLETCÉLOD megtalálásához.

 

  • Melyik történés, melyik esemény foglalkoztat sokat? Melyikre gondolsz sokat?
  • Van olyan gyerekkori esemény, iskolában történt dolog, párkapcsolati vagy munkahelyi tapasztalat, amit sokszor okolsz a ‘SORSOD ALAKULÁSÁÉRT’?

Ha kiválaszotttad melyik eseménnyel szeretnél most foglalkozni, akkor gondold végig milyennek látod azt: „Jónak vagy rossznak?” Ez nem egy adott dolog, ezen lehet változtatni.

Például:

„Vidéken, egy kis faluban nőttem fel… ott nem voltak lehetőségek… emiatt tartok ott, ahol tartok… Ettől lett nekem olyan rossz… Mennyivel könnyebb azoknak, akik városban nőttek fel…” 

Érdemes megnézni, hogy mit adott neked az, hogy faluban nőttél fel, milyen értékekkel lettél gazdagabb? Mit tanultál ezen az úton, amit nem tanultál volna meg, ha városban nősz fel?

Mesélj:

Hozott új, érdekes felismeréseket a cikk? Meséld el a kommentekben, vagy írd meg nekem külön itt. Nagyon kíváncsi vagyok rá! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük