Olyan sokszor hallom az ismerőseimtől, hogy milyen jó nekem, hogy én mennyire türelmes vagyok, és nekik nincs annyi türelmük várni a sikerre, mint nekem. Minél többször hallottam ezt mostanában, annál többet gondolkodtam azon, hogy biztos, hogy a türelem a titok a sikerhez vezető úton?

Alaposan végiggondoltam az utamat, hogy rájöjjek, a türelmem játszotta-e a legnagyobb szerepet a sikerekben (vagyis azokban a dolgokban, amiket én sikernek könyveltem el), és, hogy egyáltalán tényleg türelmes típus vagyok-e.

Arra jutottam, hogy nem vagyok türelmes.

Folyamatosan emlékeztetnem kell magamat arra, hogy amit el akarok érni, és, hogy amit fel akarok építeni, az IDŐ. Nem 1 év, hanem több év, és az oda vezető út sok-sok nehézséggel, kudarccal, (meg persze örömmel és sikerélményekkel) van kikövezve.

Hogy minden nap, amikor berobban egy új fiatal blogger, vlogger, youtuber, rengeteg követővel, akkor arra gondolok, hogy nekem vajon mikor lesz sok ezres követőtáborom. (Néha azon is elgondolkodok, hogy vegyek-e követőket, mert felszínes a világ, és számítanak a számok.) A hasonlítgatásról itt írtam már»»

De mégsem teszem.

Mert amikor elkezdtem ezt az egész blogos, írós dolgot, kitaláltam, hogy úgy fogok építkezni, hogy az személyes legyen. Hogy sokkal fontosabb számomra az az olvasó, aki magától talál rám, megtetszem neki, és elkezd követni. Lehet, hogy kevés a követői szám, de az olvasóim értékesek nekem. Elolvasnak, reagálnak, írnak nekem, és inspirálnak nap, mint nap arra, hogy jobb legyek, hogy segítsek, hogy hatással legyek.

(De tényleg! 🙂 Köszönöm, hogy itt vagy, és olvasol!)

Ami a türelem helyett van:

Először is nézzük, hogy mit szeretnék, majd azt, hogy mit emelek ki a türelem helyett:

Még régebben kitaláltam, hogy a nőket és a korosztályomat szeretném inspirálni, hogy megtalálják az útjukat, mert hiszek a fiatal generációban. Hiszek abban, hogy ha célt találnak, vagy megtalálják a megfelelő érdeklődési kört, akkor nagy dolgokra képesek. Szeretnék a történeteimmel és az írásaimmal példát mutatni.

Többször kaptam már olyan visszajelzést, hogy a következetességem, az akaratom, a precíz munkavégzésem és a céltudatosságom példaértékű és inspiráló.

Tehát céltudatosság, következetesség és akarat van türelem helyett. 

De ott vannak a 28 éves cégvezetők:

Hallunk sikersztorikat a 28 éves cégvezetőkről. Igen, vannak ilyenek, de többségünk nem ilyen. Nem lesz CEO 28 éves korában.

Mert van egy fejlődési út, amit be kell járni. Nem tartom hitelesnek azt, amikor valaki megjelenik a piacon fiatalon, és szól, hogy ő máris szakértő. 

Az számomra a hiteles, amikor akár több éven keresztül figyelemmel kísérem valakinek az életútját, látom, hogy változik, hogy megtalálja a hangját, önmagát. Jó ezt figyelni. Neki elhiszem, hogy több év alatt önmagát folyamatosan fejlesztve, akarva a célt, kitartva, sok mindent kipróbálva, egy terület szakértőjévé vált.

Az első évek fontossága:

Ha már a türelmet nézzük, az IDŐ faktor tényleg nem elhanyagolható a sikernél. Az útkeresés első évei, a saját hang megkeresésének első évei fontosak, és kellenek.

Nem siettetheted a sikert. 

Nem siettetheted a karriert. 

Nem siettetheted, hogy megtaláld az utadat.

Nem siettetheted, hogy megtaláld önmagad. 

Ehhez idő kell, és megérni végigjárni azt az utat. 

Akkor én most türelmes vagyok, vagy nem? 🙂

Tudom, hogy számolnom kell az idő faktorral. Azt is tudom, hogy a kitartásom, a következetességem, a rengeteg tervezés jó irányba visz.

MOST TE JÖSSZ!

  • Te mit gondolsz?
  • Türelmes típus vagy?
  • Mit tanácsolnál valakinek, aki még az útja elején tart?

Mesélj, kíváncsi vagyok, akár a sikerhez vezető út elején tartasz, akár több éve azt az utat taposod. 🙂

Kövesd a Facebook oldalamat és Instagram profilomat további tippekért, inspirációért.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük