Két dolog ihlette ezt a cikket:

Az egyik, hogy mostanában sok beszélgetésben volt részem fiatal lányokkal, akik kétségbe vannak esve, mert nem tudják, mit akarnak, miben jók, mit dolgozzanak, mi érdekli őket.

A másik dolog pedig, hogy a DXN-es online üzletemben elértem a napokban egy nagyon szép eredményt, szintet léptem.

Ez a siker elgondolkodtatott:

Örülök neki, sokan gratuláltak, jól hangzik, és azt is sokszor hallom másoktól, hogy „nekem könnyű, mert…”. Így kicsit mögé szerettem volna nézni, hogy milyen út vezetett idáig.

Ez lesz az a mese, aminek a tanulságai bátorításul szólnak a korosztályomnak, akik bár kétségbeesnek néha, nagyon keresik az útjukat.

 

Tanulság 1:

Egyetemet elvégezve, friss diplomával a kezemben ilyen gondolataim voltak:

„Utazni akarok…. Világot látni akarok…. Nem akarok irodában ülni egész nap…. Amúgy sem értek nagyon semmihez, nem vagyok semminek a szakértője…. De online vállalkozásom lesz….Most viszont el kell kezdeni dolgozni…”

diploma

Tele voltam nagy álmokkal a női önmegvalósításról, de nem tudtam, hogy milyen út vezet az álmaimhoz.

Folyton azon járt az eszem, hogy miből legyen vállalkozásom, és figyeltem azokat, akik már megcsinálták. Tudni szerettem volna, hogy nekik „honnan jött az ötlet?”

Jött az első munkahely: nem szerettem a témát, nem szerettem ügyfélszolgálatos lenni, nem szerettem műszakban dolgozni, nem szerettem egész nap az irodában ülni, mert előtte sokkal pörgősebb, impulzívabb életet éltem. DE, csináltam, mert kellett a kereset.

Közben folyamatosan nyitott szemmel jártam, folyamatosan tanultam, képeztem magam.

Összefoglalva, ami neked is segíthet:

Lehet, hogy most nem szereted, amit csinálsz. De tekintsd ezt egy ideiglenes időszaknak, ami közben tanulhatsz mást, valami olyat, ami érdekel, kereshetsz új lehetőségeket, és egyre jobb önismeretre tehetsz szert.

 

Tanulság 2:

Visszagondolva látom, hogy kellettek azok a „nemszeretem munkahelyek”, kellett az a „nemszeretem út”, mert megtanultam olyan dolgokat, amikre később építhettem. Kellett például az ügyfélszolgálatos tapasztalat ahhoz, hogy később a vállalkozásom ügyfeleit is „ki tudjam szolgálni”.

Kellett ez az élettapasztalat ahhoz, ahol most vagyok, és amit most csinálok.

Összefoglalva, ami neked is segíthet:

Sosem tudhatod, hogy mikor lesz szükséged arra, amit most csinálsz!

 

Tanulság 3:

Az elmúlt években folyton az lebegett a szemem előtt, hogy MIT akarok: online vállalkozást, rugalmas munkaidőt, és, hogy tudjak úgy dolgozni, hogy közben a családommal vagyok.

De nem tudtam, hogyan érhetem el ezt. 

Nem volt ötletem, nem volt saját termékem. Akkor mire építsem a vállalkozásomat??

Itt jött a képbe a DXN, mint MLM cég saját termékkel. A termékeit nagyon megszerettem, és úgy gondoltam, hogy azokon keresztül megtanulom az online marketinget.

Hiszen ha online vállalkozást szeretnék, akkor az online marketinghez sem árt értenem, és azt már akkor tudtam, hogy én úgy tanulok a leghatékonyabban, ha csinálom, ha kipróbálom.

A DXN-ben arra építettem, amit szeretek: nyelvek, más kultúrák, utazások, kreativitás.

Megtanultam, hogy mik az erősségeim, és, hogy az erősségeimre építve, valamit szenvedéllyel csinálva sikeres lehetek.

A DXN-ben a sikert számomra a sok új ismerettség, sok új olasz barát, sok különleges utazás jelentette:

2015-DXN-collage dxn olasz csapat2

A 2015-ös évemet itt és itt foglaltam össze.

Összefoglalva, ami neked is segíthet:

Ha valamit csinálsz, ami nem 100%-os (mint nekem a DXN, mert mégsem az én saját termékemről volt szó), formáld a képedre. Hozd ki belőle a legtöbbet, és tanulj belőle minél többet. Mert hiszek abban, hogy mindenből tanulnunk kell, amivel találkozunk.

 

Tanulság 4:

Folyamatos önképzés: a DXN adott egy tőkét, amit arra tudtam fordítani, hogy egyre többet tanuljak, és egyre szélesebb körű önismeretre tegyek szert.

Nagyon nehéz volt főállás mellett csinálni, főleg úgy, hogy a munkahelyemen már akkoriban egyre több felelősséget, egyre komolyabb projekteket kaptam. A DXN-es honlapjaimon, az olasz csapattársak vagy vásárlók dolgaival sokszor éjfélig dolgoztam, és hajnalban keltem, hogy folytassam.

Viszont az segített, hogy fűtött a lelkesedés. Akkor és ott tanultam meg, hogy a későbbiekben is mindig arra törekszem majd, hogy bármit csinálok, az a fajta lelkesedés fűtsön.

Összefoglalva, ami neked is segíthet:

Csinálj minél több olyan dolgot, ami lelkesedéssel, szenvedéllyel tölt el. És mindeközben ki tudja… milyen lehetőségekkel találkozol. 

 

Tanulság 5:

Az útkeresés frusztráló, fárasztó és elkeserítő néha. Ezért szeretek visszanézni a megtett útra.

Készítettem egy tablót, hogy lássam a változást és a fejlődést. Mert én is, mint a generációm, türelmetlen vagyok, és mindent MOST akarok. Én is sokszor érzem azt, hogy milyen jó lenne, ha már rögtön most minden összejönne, amit szeretnék, és nem is kellene érte tennem semmit.

tablo

 

Viszont visszanézve látom, hogy milyen sokat haladtam a cél felé. Megtanultam azt is, hogy a tudatos élettervezés az egyik erősségem: 2010-hez képest (görgessetek feljebb, ott írtam le, hogy 2010-ben hogyan éreztem magam) most így állnak a dolgaim:

„Sokat utazok. Világot látok. Reggelente lelkesen kelek fel. Már tudom, miben vagyok jó, és mire használjam az erősségeimet.  Van online vállalkozásom. Több lábon állok, és mindegyik lábamat szeretem: alkalmazotti projektmenedzserkedés, MLM online vállalkozás és a legújabb, amit még nem régen kezdtem, a coaching.”

Összefoglalva, ami neked is segíthet:

Ha éppen nagyon elégedetlen időszakodat éled, állj meg egy pillanatra. Nézz vissza. Ha vizuális vagy, készíts egy tablót, hogy milyen voltál pár éve, és most hol tartasz. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat tanultál az eddigi úton. 

Az útnak pedig sosincs vége, hiszen életünk végéig tanulunk.

 

A fent felsorolt 5 tanulság után mit is mondhatnék? 🙂

Csak bátorítani tudlak, hogy

  • képezd magad folyamatosan,
  • ismerd meg magad minél jobban,
  • tartsd szem előtt a hosszútávú céljaidat, és azok majd segítenek a döntésekben, és tudatosnak maradni,
  • a nehézségekből tanulj, és lépj tovább,
  • TE vagy az első: napi szinten törődj a testi- lelki- szellemi JÓLÉTeddel,
  • légy bátor, hogy belekezdj valami újba
  • légy hálás, és értékeld azt, amit MOST van, ne légy mindig elégedetlen.

…és VÉGÜL ÖSSZEÁLL A KÉP! 🙂

 

Végezetül még pár kép az elmúlt időszakról (a hajós kirándulásról, a sok új városról, és DXN-es csapatról), mert az, amiben részem volt, elképesztő, és végtelenül hálás vagyok mindezért:

DXN tsi trip - costa diadema - rome
Róma
dxn tsi trip costa diadema savona italy
Savona, Olaszország
dxn tsi trip costa diadema marseille
Marseille
dxn tsi trip costa diadema barcelona
Barcelona
dxn tsi trip palma de mallorca costa diadema
Palma de Mallorca
dxn tsi trip costa diadema
Costa Diadema hajón a legsikeresebb olasz csapattárssal, Manuellel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük