Nosztalgiázom egy kicsit. Horvátország…, mennyire szeretem a napfelkeltéket a tengerparton. Amikor még minden kihalt, a szellő még hűvösen simogat, amikor a hullámok még hangosabbak, és a tenger próbálja visszahódítani területét, és újra elönti az éjszakai apálykor elhagyott partokat.

Most is gyönyörűen süt a nap, szeretem a tavaszi fényeket. Még minden finom és ébredező.

Ülök a laptopom előtt, iszom a reggeli kávémat, és éppen Ljiljanával beszélek Whatsapp-on, hogy pontosan mikor tudunk beszélni Horvátországról és a DXN-ről.

…és a történet folytatódik… (A cikk előzménye itt található.)

Abban maradtunk, hogy Viber-en hív 12 órakor, ebédidőben. Tökéletes!

Whatsapp, Viber, Skype…, ma már nincsenek határok, nem számít, hogy a csapattársaim külföldön élnek. Ugyanúgy tudunk beszélni ezeknek az eszközöknek a segítségével, mintha egy országban élnénk.

Izgatott vagyok…, most beszélünk először Ljiljanával szóban, eddig csak írtunk egymásnak, chateltünk. Írásban nagyon kedves, szimpatikus és lelkes hölgy, szóban azonban, először hallva valakinek a hangját, mindig más.

Próbálom magam elfoglalni, így még egyszer átfutotom a listámat arról, hogy mit szeretnék vele megbeszélni. Mindent összegyűjtöttem olaszul, ott volt előttem a jegyzet. Olvasom a pontokat, arról, hogy milyen domain foglalási feltételek vannak Horvátországban, amikor a nagy csendben megcsörren a telefon.

“Ciao cara…” – egy kedves és egyben erős női hang köszönt. A hölgy mosolyog, ez hallatszik a hangjából, én pedig hasonló nagy mosollyal és örömmel fogadom a köszöntését.

És elkezdünk beszélgetni. Miután megbeszéljük a DXN-nel, a honlappal és a közös tervekkel kapcsolatos részt, Ljiljana elmeséli, hogy hamarosan, kb. 1 hónap múlva megy a horvát tengerre. Az öccsének van ott egy panziója, és ott lesz ő is egész szezonban, már nagyon várja. Felajánlotta, hogy ha Horvátországba tervezünk nyaralást, feltétlenül látogassuk meg, várni fog!

Későbbi kiegészítés: 2016-ban élőben is találkoztunk, ebben a cikkben mesélek erről, ez pedig egy közös kép rólunk:

DXN-horvatorszag-Ljiljana

Mivel Ljiljana utazása miatt szorít bennünket az idő, abban maradunk, hogy rögtön küldöm neki a fordítani való szövegeket az olasz oldalunkat használva kiindulási pontnak. Ezeket a szövegeket fordítja le horvátra, átdolgozza helyenként, és ez kerül fel az oldalunkra.

Hogy mi lesz a közös terveinkből és az oldalunkból, az hamarosan kiderül, addig is egy kedvcsináló a nyárhoz: Horvátország, Medulin. Ezt a videót relaxációs célból is szoktam használni, annyira szeretem 🙂 .

A videó érdekessége pedig az, hogy testvérem, Incze László készítette egy korábbi közös horvátországi nyaralás pillanataiból. (További munkákat tőle itt találtok.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.