Emlékszel még a malajziai beszámolókra?

Most újra útra kelek. Ismét jutalomút és ismét különleges élmény, aminek minden pillanatát szeretném az emlékezetembe vésni, megörökíteni, majd megírni. Mégis nehéz volt IGEN-t mondani rá.

Gyerekkorom óta arról álmodok, hogy folyamatosan utazni fogok, és felfedezem az egész világot.

Nehezen tudnék csak egy országot, vagy egy várost kiemelni, ahova ellátogatnék. (Na jó, talán Olaszország örök szerelem marad. 🙂 )

A DXN-es eredményeimnek köszönhetően részt vehetek egy újabb jutalomúton, ami egy másfél éves időszaknak az eredménye. 2014-ben még távolinak és elképzelhetetlennek tűnt ez a cél, aztán mégis egyre közelebb és közelebb került. A feltételek teljesítéséről szóló időszak még 2014 nyarán kezdődött és 2015 végén zárult. Folyamatosan számoltam a pontokat, majd a végén mégis gondolkodtam, hogy elmenjek-e.

Ez meglepő lehet számodra.

Amikor tavaly télen kihirdették az eredményeket, visszautasítottam ezt a lehetőséget.

Sok-sok oka volt ennek, tanulságként kiemelek párat:

 

1. Ha az utazásaimról olvasol, akkor főként hátizsákos, laza, kötetlen, vagy kempingezős utakról van szó:

Horvátországi kempingezések»»»

A malajziai út vége is egy laza, szabad útba csapott át: a céges programok után autót béreltünk, és arra mentünk, amerre szerettünk volna.

Ez a jutaomút egy mediterrán luxus hajóút.

Egy hatalmas hajóval indulunk Rómából, és kikötünk még két olasz városban, majd Marseillesben, Barcelonában és végül Mallorcán.

costa-diadema-utazas-dxn-luxus-hajout

Amikor elképzeltem, hogy felszállunk a hajóra, és minden nap más kikötőben állunk meg, és megnézzük a városokat, azt éreztem, hogy hol van itt a számomra oly’ fontos szabadság? Minden kötött, hoznak-visznek, a hajón kiszolgálnak.

Szeretek a saját életemnek az ura lenni. Oda menni, ahova én akarok. Azt és akkor csinálni, amit és amikor én akarom.

Majd hosszas gondolkodás után mindent átértékeltem.

Arra jutottam, hogy miért utasítanám vissza ezt a lehetőséget? Ezt azt utat is lehet úgy formálni, hogy közben ne a kötöttséget érezzem, hanem inkább a szabadságot.

Tudom…, nehéz megérteni, hogy miért hezitáltam olyan sokat, hogy menjek-e. 🙂

 

2. Az ÁLOMTÁBLÁMON hónapok óta fent van a következő: “Hajózunk Párommal és szabadok vagyunk.”

my-visual-board-for-2016
Ami még az Álomtablón nem teljesült, azt kitakartam. 🙂

Amikor ezt felírtam, sokkal inkább a másik, sokkal távolabbi álmomra gondoltam: szeretnénk egy kis vitorláshajót, amivel utazgathatunk. Látod? Vitorlással barangolni vagy kempingezni – mindegyik egy más jellegű út. Nem egy luxus hajóút. 🙂

Aztán rájöttem, hogy hiszen én hajózást szerettem volna, és sikerült. Itt az alkalom, hogy hajózzunk és utazzunk.

 

3. Van olyan, amikor az álmaink olyan nagyok, hogy megijesztenek bennünket.

“Ha az álmaid nem ijesztenek meg, akkor nem elég nagyok.”

Egy kicsit meg is ijedtem attól, hogy luxus hajóút, minden este étteremben étkezés szépen felöltözve, gálavacsora. Nem vagyok hozzászokva ehhez a mindennapokban. Viszont mélyebben magamba nézve mindig vonzott, és szerettem volna ilyet megtapasztalni.

 

4. Önkorlátozó hiedelmek: “Ez nem az én világom.”

Sokszor ott van egy önkorlátozó hiedelem a fejünkben, és észre sem vesszük.

Én azt hittem magamról, hogy nekem nem való az ilyen út, vagy nem nekem való az a világ. Át kellett ezt értékelnem magamban. Át kellett gondolnom, hogy mit szeretnék az élettől és hogy hova szeretnék eljutni.

A gondolkodásom végén arra jutottam, hogy ez az út támogatja a céljaimat, a terveimet és az álmaimat. Hogy ide jussak, át kellett egy kicsit írni a fejemben a bőséghez és az anyagiakhoz való hozzáállásomat. Végül elfogadtam, hogy nem rossz az, ha egy héten keresztül kiszolgálnak, hoznak-visznek.

Nem kell mindig harcolni a világgal és folyamatosan kontrollálni az élet összes pillanatát. Nem kell mindig ragaszkodni ahhoz a képhez, amit magunkról gondolunk. Érdemes néha megkérdezni magunktól, hogy mi az IGAZI oka annak, hogy valamit akarunk, vagy nem éppen nem akarunk. Néha meglepő válaszokat kapunk, ha őszinték vagyunk magunkkal. 

Nos, tehát március 31-én útra kelünk!

Erről itt egy előzetes videó is, de úgyis hozok majd sok szép képet én is az út után! 🙂

 

Annyi kedves, érdeklődő vagy köszönő visszajelzést kaptam a malajziai beszámolókkal kapcsolatban! Annyira örülök, hogy sikerült átadnom legalább egy kicsit abból a sok élményből, amiben részünk volt!

Erről az útról szintén részletesen beszámolok. A hajóról is és a városokról is. Mert szeretném átadni ezeket az élményeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük