Azok az ember legfontosabb tapasztalatai, amelyek elviszik a végső határig. Csak ezekből tanulunk, mert ezekhez minden bátorságunkra szükségünk van. Ha egy gazda megalázza a cselédjét, vagy egy férfi megalázza a feleségét, az nem bátorság, hanem gyávaság, bosszú az életért. Ezek az emberek soha nem mertek a lelkük mélyére nézni, soha nem kérdezték, honnan származik a vágy a vadság felszabadítására. (Tizenegy perc – Paolo Coelho)

Nem lehet eleget tanulni, nem lehet eleget olvasni. És vannak azok a könyvek, amikbe beleszeretsz. Ha több nyelven beszélsz, akkor szeretnéd több nyelven beszerezni. Nem tudod megmagyarázni miért. A tartalom ugyanaz, mégis egy másik nyelven van.

konyvek-kultura-coelho-tizenegy perc-network marketing

Az egyetem alatt volt szerencsém fél évet Olaszországban tölteni, és emlékszem, akkor rengeteg könyvet vásároltam. De arra is emlékszem, hogy többnyire nem olyan könyveket, amiket még nem olvastam, hanem az akkori kedvenceimet szereztem be olaszul is. Mivel angol szakos voltam, és sok kedvencre angolul leltem, égtem a vágytól, hogy elolvassam őket olaszul is. Ilyen volt a Dorian Gray arcképe, vagy egy- két Shakespeare darab. A könnyebben olvasható regényeknél is ez volt a helyzet, megvettem a Tizenegy percet Paolo Coelho-tól olaszul, és megszámolni sem tudom, azóta hányszor elolvastam… nyelvgyakorlás céljával. 🙂 (Későbbi kiegészítés: már spanyolul is beszerezve.)

Mostanában olvastam egy Network Marketinggel kapcsolatos szakmai könyvet, és rákerestem a neten, hogy olaszul létezik-e. Mert ha igen, hurrá, el tudják olvasni az olasz csapattársak is! Nagy volt az öröm, mert pár hete azt írták a könyv hivatalos oldalán, hogy hamarosan a nyomdába kerül, éppen akkor fordították. Belinkeltem az oldalt az olasz csapat Facebook csoportba, és buzdítottam őket arra, hogy ha tehetik, olvassák el, mert hihetetlenül egyszerűen, könnyedén és praktikusan magyaráz erről a szakmáról.

Viszont Magyarországra nem postázzák, így ma reggel már írtam is Manuelnek, az egyik legaktívabb csapattársamnak, hogy megoldható-e, hogy megrendelem, kifizetem, és az ő címét adom meg. Majd ő postázza nekem. Azt még nem tudja, hogy két példányt rendelek, és az egyiket megkapja ajándékba tőlem, mert annyira nagyon ügyes!! 🙂

Későbbi kiegészítés:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.