Reggel felkeltem, kiültem az erkélyre. Kellemes az idő, nem fázom. Egy nagy bögre zöld tea, madárcsicsergés, reggeli napsugarak, kell ennél több? 🙂

Azt gondolnánk (én azt gondoltam), hogy blogot indítani nem nagy dolog, mert akiket követek, akiket rendszeresen olvasok, olyan könnyedén, természetesen csinálják. Írnak, mesélnek, görcsölés nélkül.

blogolas-blog inditasa-blogger

 

Hogyan kezdtem?

Régóta készültem már arra, hogy elindítsam a saját blogomat, mert sok mesélnivalóm, írnivalóm van. Mégis idő kellett hozzá…sok idő, hogy ebből legyen valami, hogy megérjek erre a feladatra.

Nálam mi volt ennek az oka?

Néha nehéz önmagunkat felvállalni, ország- világ előtt. Az egyik legnagyobb gyengeségem az, hogy mindig igyekszem a tökéletességre törekedni. Ez egy oldal, egy blog esetében akkor nem szerencsés, ha évekig csak tökéletesítem – az oldalt technikailag, magamat személyiségügyileg, – hogy majd egyszer az oldal tökéletes lesz, és én is tökéletes leszek.

Amikor a saját képeim között válogattam, hogy miket rakjak fel az oldalra, elszomorodtam, hogy “Dehát egyik kép sem elég jó az oldalra!”, a kép nem elég ‘ilyen’ vagy ‘olyan’, én lehetnék ‘ilyenebb’ vagy ‘olyanabb’….

Párom szavai megnyugtattak, és bár nem először hallottam ezeket, mindennek kell a megfelelő pillanat, és talán most voltam a legbefogadóbb. Azt mondta:

Kezdd el ezekkel a képekkel, semmi baj nincs velük. Te vagy rajta, ez vagy te, és ez a mi kis életünk. Majd később lesznek más képek, szebbek, profibbak. Most már, hogy megvan a blog, akárhol járunk, tudatosan fogjuk keresni a pillanatokat, hogy hangulatilag, színvilágban olyan képeket készítsünk, amik illenek az oldaladhoz. Senki nem úgy kezdi, hogy profi, hogy készen áll, de mikor már csinálja, tanul és fejlődik.

Kellett idő bennem, míg megérett bennem a gondolat, “Ez vagyok én, ezek lesznek a képek.”

Ki gondolná, hogy a ma már olyan hétköznapinak tekintett tevékenység, mint a blogolás, ilyen fejlesztő hatással lehet a személyiségünkre!

A barátaimnak pedig végtelenül hálás vagyok, hogy támogatnak mindenféle ötletemben, biztatnak mindenféle törekvésemben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.