A Fél év az egészség jegyében című bejegyzésemben már láthattad, mennyire fontos számomra az egészség.

Az egészségtudatosság nem mostanában kezdődött nálam.

Még középiskolás koromban kerültek a kezembe olyan könyvek, mint a ‘Vitamin Biblia’, ‘Testkontroll’, Maria Treben könyvei a gyógynövényekről, és a természetes gyógymódokról. Mondanom sem kell, hogy egy tinire mekkora hatással van minden, amivel abban a fogékony korban találkozik. Így volt ez velem is. Faltam egyik könyvet a másik után. Nagy szerencsémre a családi ház tele volt ilyen, és hasonló témájú könyvekkel, így szabadon művelődhettem az egészség témakörében.

Túlzásokra hajlamos tiniként, a Testkontroll című könyvben ajánlott szelektív diétát például rögtön ki is próbáltam, ami, főleg akkoribban egy forradalmian új módszernek számított. A központi gondolata a táplálék megfelelő összeállításáról szól. Nem kevesebbet, hanem szelektíven kell étkezni. X ételt Y-nal társítani, mert hatásukat így fejtik ki a legkönnyebben, és a szervezet úgy tudja őket a legkönnyebben feldolgozni. Így energikusak leszünk. Azóta sok víz lefolyt a Dunán…, de 1-2 főbb gondolatot a könyvből magamévá tettem.

  • Reggelire igyunk sokat, és együnk sok lédús gyümölcsöt, zöldséget, ezzel rendszeresen átmosva, méregtelenítve a szervezetünket.
  • A szervezetünkben 24 óra alatt 3 ciklust különböztethetünk meg: 04-12-óráig a KIVÁLASZTÁS, 12 – 20 óra között a BEVITEL, 20-04 között pedig a BEÉPÍTÉS zajlik.

Az egészség iránti érdeklődésem így kezdődött, és az egészségtudatosság azóta is egy központi helyet foglal el az életemben. Súlyproblémám sohasem volt, amire nekem inkább figyelnem kell, az a megfelelő mennyiségű tápanyag bevitele a szervezetembe, és a rendszeres étkezés. Legalábbis azóta, mióta főként ülőmunkát végzek, és számítógéphez vagyok kötve. Hajlamos vagyok elfelejteni enni, amikor belemerülök valamibe, kihagyni 1-1 étkezést.

Az egyik legfontosabb dolog, amit megtanultam, az, hogy a testünk tudja, mire van szüksége. Van egy belső hang, ami segít nekünk, csak meg kell tanulni meghallani. Neeem, nem a “nem tudom abbahagyni ezt a chipset”, ‘”nem tudom abbahagyni a sósmogyit”, “úgy ennék egy kis csokit” -féle hangokra gondolok. 🙂 🙂 🙂 Hanem arra, amikor valamiért hirtelen éppen egyfajta zöldséget, gyümölcsöt, húst, magvakat kívánunk.

A másik fontos gondolat számomra, az ‘Ép testben, ép lélek’. A gondolataink megbetegítenek bennünket, a stresszes életmódunk megbetegít bennünket, de éppúgy egy elsavasodott, legyengült, fáradt, energia nélküli testben sem érezzük jól magunkat, és a gondolataink is kevésbé pozitívak, előremutatóak.

Sok könyv, sok előadás után arra jutottam, hogy az egyensúly a legfontosabb: mindent lehet, de mértékkel, és legyünk tudatosak, tanuljunk meg hallgatni a testünkre, és figyeljünk oda a jelekre. Nem könnyű…, kell hozzá idő, kitartás. Amiket már sikerült az életembe beépíteni, azok a gyógyteák (cickafark, zsálya, körömvirág, csalán), a DXN-es ganoderma gyógygomba és a DXN-es spirulina, ezenkívül szeretek főzni, és igyekszem finom, egészéges, tápláló, de mégis érdekes ételeket készíteni.

egeszseg-egeszsegtudatossag

Így már azért nem csoda, hogy a DXN egészséges termékei pár éve elcsábítottak. Az egészséges termékek mellett rendszeresen vannak egészségről szóló előadások is, szombaton is lesz egy, amit Jane Yau tart, aki a világ egyik leghíresebb, legelismertebb Ganoterapeutája.

Sokszor előfordul az, hogy a hozzám törzsvásárlónak regisztrált DXN-es fogyasztók megkérdezik tőlem, hogy pl. magas vércukor szintre, magas koleszterinre milyen termékeket javaslok. Nem vagyok orvos, ezért mindig kikérem Jane Yau véleményét, aki mindig segítőkész, és mindig szépen leírja, hogy mit érdemes csinálni, mit nem, a gyógyulás érdekében.

Jövő héten elhozom nektek Jane Yau egészséggel, egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsait.

Addig is egyetek sok zöldséget, gyümölcsöt, és igyatok sokat ebben a nagy melegben (például DXN ganodermás jeges kávét)!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.