Megvolt a DXN-es egészségnap Jane Yau-val, a ganoterapeutával, ahogyan ebben a cikkben beharangoztam.

Mielőtt mesélek erről, nézzük csak, mi az a ganoterápia.

A ganoterápia holisztikusan közelít az emberi testhez, teljes egészében tekint rá. Azt vallja, hogy a legjobb doktor a saját testünk, a saját szervezetünk. Ha bármilyen betegségünk van, nézzünk a dolgok mélyére, és próbáljuk megérteni, hogy nincsenek betegségek, csak tünetek vannak. A testünk gondoskodik az egészségünkről, de szüksége van segítségre ehhez tőlünk: megfelelő táplálékra, ami lehet többek között a ganoderma gyógygomba is.

Az előadást Jane Yau tartotta, Malajziából érkezett fiával, William-mel. Jane 14 éve foglalkozik a ganoterápiával és a preventív orvoslással. A fő hangsúlyt a megelőzésre helyezi.

Biztosan láttatok már olyan idősebb hölgyeket, urakat, akik akkora lendülettel, és annyi energiával rendelkeznek, hogy az már irígylésre méltó. Jane pontosan ilyen, 60 éves, és a lendület, az energia, az erő, az életszeretet, ami árad belőle, hihetetlen. A mosoly nem hervad le az arcáról, ő az az egyéniség, akit mindenki észrevesz, akire mindenki figyel.

jane-yau-dxn-ganoterapia

 

Megelőzés – Európai tapasztalatai – Emésztőrendszerünk

Előadását egy általános bevezetővel kezdi, ekkor is hangsúlyozva, hogy igyekezzünk a megelőzésre koncentrálni, bár elismeri, hogy a mai modern világban elkerülhetetlen, hogy méreganyagokat vigyünk be a szervezetünkbe. Régen a vegyszert le lehetett mosni a gyümölcsről, zöldségről, ma már a káros anyagok behatolnak a héjon keresztül. Így főzés közben is káros anyagokat lélegzünk be az ételből áramló gőzzel.

Kiemelte, hogy az európaiak mennyire kevés zöld ételt esznek. 3 hete van Európában, több országba ellátogatott, és akárhol ettek, fiával mindig harcoltak a zöld falatokért. 🙂 Malajziában megtanítják a babáknak, gyerekeknek, hogy a zöldség fontos, és ha nem esznek zöldséget, nem kapnak húst sem. Mert, hogy a gyerekeknek a húsevést nem kell megtanítani, azt szeretik, de a zöldségekre valahogy sosem vágynak 🙂 .

Mesélt az emésztőrendszer kiemelt szerepéről, arról, hogy azok vagyunk, amit megeszünk, a hippokratészi gondolatokat kiemelve:

‘A táplálékod legyen a gyógyítód.’

‘A halál a bélben lakozik.’

Az emésztőrendszerünk a második agyunk, ezért annyira fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag bevitele, nem beszélve arról, hogy az időzítés is fontos! A szervezetünknek van egy természetes ritmusa.

Mesélt a mozgás kiemelt szerepéről.

Tudjuk, hogy miért olyan fontos mozogni, azon kívül, hogy szeretnénk szépek, csinosak lenni? 🙂

A szívünk monotonon pumpál nap, mint nap. Ennek a monoton pumpálásnak köszönhetően vannak olyan szerveink, amik nem kapnak megfelelő mennyiségű vért. Ha mozgunk, akkor a szív gyorsabban pumpálja a vért, és a szerveinket ezáltal ellátjuk megfelelő mennyiségű vérrel. Ezért nem jó egész nap ülni a számítógép előtt, vagy az irodában! Pedig ez már hozzátartozik a fiatalok életmódjához. 🙁 Jane minden reggel sétál egy órát a közeli parkban férjével. Ne feledkezzünk el arról, hogy a séta is mozgás, lehet intenzíven sétálni. Nem feltétlenül szükséges elmenni fitnessterembe, órákra járni.

Egy érdekesség, ami még inkább segíthet megérteni, miért olyan fontos a vérkeringésünk. Ereink (a hajszálereket is beleértve) 100ezer km hosszúságúak. Ez 2,5-szerese a föld átmérőjének. 🙂 Ugye milyen lenyűgöző! Én ledöbbentem!! Ha nem mozgunk, akkor nincs oxigéncsere, és a vérünk lehet, hogy csak 50ezer km-t jár be a 100ezerből.

Na de nem elég sajnos mozogni, méregteleníteni is kell.

Mert ha mozgás közben izzadunk, és tele vagyunk méreganyagokkal, akkor a pórusok eltömődnek, és a méreganyagok nem áramlanak ki. Mesélte, hogy akkoriban, amikor a férje elkezdte szedni a ganodermát, a méregtelenítés megindulása miatt a hónaljnál sárgás, narancsos színű volt a pólója mozgás után. Vagyis távoztak a méreganyagok. A hónalj alatt található egy csatorna a méreganyagok leadására. A dezodorok például gátolják a kiáramlást, és így a méreganyag visszafordulva a melleinkben halmozódik fel.

Az előadás egy tömény tudásanyagot adott át, de amit én ebből leegyszerűsítve eltettem magamnak, az az, hogy ügyelnem kell arra, hogy jó legyen vérkeringésem. Mert ha jó a vérkeringésem, az olyan, mint amikor a hal jól érzi magát a tiszta vízben. Ha a testünk savas, a vér sűrű, olyan ez, mint amikor a hal egy iszapos vízben él. Szegény halacska… Vagyis segítsük elő testünk öngyógyító képességét, javítsuk a vérkeringésünket, hogy a kis sejtjeink kapjanak elegendő oxigént, és ne éhezzenek. Lúgosítsuk a szervezetünket.

Sok- sok érdekességet, hasznos tudást osztott meg velünk aznap Jane.

Külön mesélek még a fiatalok életviteléről, a krónikus stresszről, mint csendes gyilkosról, de az majd később. Mert megittam a lúgosító ganodermás kávémat, és most megyek, elsétálok a közeli kúthoz, és iszok a lúgosító vízből. Ez a minimum, amit tehetek az egészségemért nap, mint nap. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.