Az elmúlt fél évben a főszerep az egészségé volt. A munka, az üzlet, a tanulás és folyamatos fejlődés mellé kellenek olyan szabadidős tevékenységek is, amik különböznek a szokásos napi feladatoktól. Nekem például ez a sokféleség segít egy-egy húzósabb, sűrűbb időszakban, hogy kikapcsolódjak.

A fél éves DXN-nel kapcsolatos visszatekintés után, nézzük, mi mással foglalkoztam még.

Erkélykertészet:

Kora tavasszal elvetettük a paradicsom, paprika és bazsalikom magokat, ma már egy kisebb dzsungel van az erkélyünkön, és már ehettünk a paradicsom első terméseiből. A növénykékhez párom épített egy házi automata locsolóberendezést, hogy semmi ne szomjazzon, ha éppen nem vagyunk otthon pár napig, ami elég sokszor előfordul.

Olajban tettem el csípős fűszerpaprikát fokhagymával, ezt inkább kísérletképpen. Szeretem a bodzaszörpöt, a levendulaszörpöt, ezek ihlették a zsályaszörpöt, ami szintén csak próbaként készült, és meglepően finom lett. Bár a levendulaszörp marad a nagy kedvenc. 🙂

novenyek-erkelykerteszet-egeszseg-zsalyaszorp

 

A nagy rohanásban hajlamosak vagyunk kevésbé odafigyelni arra, hogy mit eszünk és iszunk. Pedig az vagy, amit megeszel, ezért erre nem lehet eléggé odafigyelni. Az erkélykertészet jelenleg még csak a lelkünket simogatja, jól nem lakunk tőle, de vannak gyógynövényeim is, és rendszeresen iszom gyógyteákat.

Esti séták a városban:

Mert egy hosszú nap után nincs annál jobb, mint a fejünk kiszellőztetése a városunkban. Akár egy séta és fagyizás a történelmi óvárosban, akár séta a tavaknál. Párommal gyakran csinálunk ilyet, és nagyon szeretjük, mert remek alkalom a beszélgetésekre.

fehervar-seta-pihenes

Rendszeresen elsétálunk a helyi savanyúvíz kúthoz is, nagyon egészséges és frissítően hűs a vize, ami nagyon jól esik a meleg nyári napokon.

savanyuviz-szekesfehervar-egeszseg

Rendszeres sportolásra mostanában nincs időnk, de a mozgás fontos, ezért sétálunk sokat. Hiszem, hogy ez a természetes és ősi mozgásforma jótékony hatással van a testünkre, és bármivel összeköthető: beszélgetés, fotózás, fagyizás.

Fotózás:

Ez is egy külön program párommal, ami kiszellőzteti a fejünket. Sokszor csak fotózás céljából elindulunk a városba. Tavasszal gyakran sétáltunk, hogy virágokat keressünk, és azokat fotózzuk. Én finoman szólva amatőr vagyok, de esztétikai érzékem mindig is volt, ezért sokszor én nem is fotózom, csak témákat keresek, és megkérem páromat, hogy “ezt így és így fotózd le”.

Vagy vannak olyan alkalmak, amikor termékfotózást játszunk. Én viszem a DXN-es kávékat, párom pedig fotózza őket, és próbáljuk kitalálni, hogyan mutatnak jól.

DXN-kaves-kepek

Mint látjátok, ez a fél év az egészség jegyében telt. Kevés szabadidőnk van, így fontos, hogy azt mire használjuk.

Meséljetek, ti mit csináltok a munka mellett mostanában?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.